Esnafa kredi kolaylığı

Hükümetten esnafa kredi müjdesi geldi.
Esnafın kullanacağı kredi faiz oranını 3 puan daha düştü. 1 Eylül 2010′dan itibaren, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle, esnaf ve sanatkarlara Halk Bankası’nın uygulayacağı faiz oranı, yüzde 13′ten yüzde 10′a düştü. Bu yüzde 10′luk faizin de yüzde 5′ini Hazine karşılayacak. Yani esnaf 1 yıla kadar vadeli kredilerde sadece yüzde 5 faiz ödeyecek.
İşletme kredisinin daha önce üst limiti 35 bin lira ve 50 bin liraydı. Bu üst limit de 100 bin liraya çıkarılıyor. Yatırım kredisi üst limiti 35 bin ve 50 bin Türk Lirası iken 250 bin Türk Lirasına yükseltiliyor.
Benzer Yazılar
- Esnaf Olma Şartları
- Ustalık Belgesinin Alınması
- Geçici İşyeri Açma Belgesi
- Kalfalık Belgesi
- Esnaf ve Sanatkârlar Odası Üyelik
- Başbakan'dan Esnafa Müjde!
- Esnaf ve Sanatkar Kolları
- Mesleğini Devam Ettirme Belgesi
- Esnaf
- Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin bankalarda açılan mevduat hesaplarına yürütülen faizlerden, gelir vergisi tevkifatı yapılacak mıdır?